Ingredients :-
Preparation time: 10 minutes
Cooking time: 25 minutes
Servings:1_3 max
Stir_fry ingredients:
2 tbsp oil
1_2 bay leaves
1/2 tsp cumin seeds
2 cinnamon sticks
2 cloves
1 onion diced
1 tsp garlic and ginger paste
Spices ingredients:
1 tsp chilli powder
1 tsp Kashmiri chilli powder
1 tsp garam masala
1/2 coriander powder
Other ingredients:
2 tomato puree
1 tbsp cashew nut paste
1/3 cup water
Salt and seasoning powder as needed
Brown sugar as needed
75 g fresh shitake mushrooms
1/2 tsp Kasturi Methi leaves
Details :-
1. Saute all the stir fry ingredients until fragrant.
2. Add all the spices ingredients and stir_fry for a while on medium heat.
3. Then, add tomato puree, cashew nut, paste, salt, seasoning powder, brown sugar, water and fresh shitake mushrooms. Stir well and cover it for a while.
4. Then adjust the taste and lastly. add the Kasturi Methi leaves. Mix well and ready to serve with Paratha
सामग्री :-
तैयारी का समय: 10 मिनट
पकाने का समय: 25 मिनट
सर्विंग: 1_3 अधिकतम
स्टिर_फ्राई सामग्री:
2 बड़े चम्मच तेल
1_2 तेज पत्ता
1/2 छोटा चम्मच जीरा
2 दालचीनी की छड़ें
2 लौंग
1 कटा हुआ प्याज
1 छोटा चम्मच लहसुन और अदरक का पेस्ट
मसाले की सामग्री:
1 छोटा चम्मच मिर्च पाउडर
1 छोटा चम्मच कश्मीरी मिर्च पाउडर
1 छोटा चम्मच गरम मसाला
1/2 धनिया पाउडर
अन्य सामग्री:
2 टमाटर प्यूरी
1 बड़ा चम्मच काजू का पेस्ट
1/3 कप पानी
आवश्यकतानुसार नमक और मसाला पाउडर
आवश्यकतानुसार ब्राउन शुगर
75 ग्राम ताजा शिटेक मशरूम
1/2 छोटा चम्मच कस्तूरी मेथी के पत्ते
विवरण
1. स्टिर फ्राई की सभी सामग्री को खुशबू आने तक भूनें।
2. सभी मसाले डालें और मध्यम आंच पर कुछ देर तक भूनें।
3. फिर, टमाटर प्यूरी, काजू, पेस्ट, नमक, मसाला पाउडर, ब्राउन शुगर, पानी और ताजा शिटेक मशरूम डालें। अच्छी तरह से हिलाएँ और थोड़ी देर के लिए ढककर रख दें।
4. फिर स्वाद को एडजस्ट करें और आखिर में कस्तूरी मेथी के पत्ते डालें। अच्छी तरह से मिलाएँ और पराठे के साथ परोसने के लिए तैयार हैं।
Comments
Post a Comment