Mushroom Pepper Fry(मशरूम काली मिर्च फ्राई)

Ingredients :- Mushroom: 500-700g Onion (Big Size): 1 No. Ginger Garlic Paste: 1 tsp Chilli Powder: 1-2 tsp Coriander Powder: 1 1/4tsp Turmeric Powder: 1/4 tsp Salt: To Taste Oil: 2 tbsp Dry Red Chilli: 2 No's Coriander Leaves: As Required Fennel Seeds: 1/4 tsp Black Pepper Powder: 1 tsp Fennel Seeds Powder: 1/4 tsp Details :- Wash the mushrooms and cut them into small pieces. Heat oil in a wok, add fennel seeds, followed by onion, ginger, garlic paste, and two dried red chillies. Sauté until onions turn light brown. Add red chilli powder, turmeric, and coriander powder. Sauté for two minutes. Add the cut and cleaned mushrooms along with salt. Sauté for 3 to 4 minutes. Add some water, cover, and cook for 5 to 6 minutes, ensuring it doesn't stick to the wok. Add black pepper powder and fennel seeds powder. Give it a good mix and cook for an additional 1-2 minutes. Finally, garnish with coriander leaves and serve with rice or roti.
सामग्री :- मशरूम: 500-700 ग्राम प्याज (बड़ा आकार): 1 नग अदरक लहसुन पेस्ट: 1 छोटा चम्मच मिर्च पाउडर: 1-2 छोटा चम्मच धनिया पाउडर: 1 1/4 छोटा चम्मच हल्दी पाउडर: 1/4 छोटा चम्मच नमक: स्वादानुसार तेल: 2 बड़े चम्मच सूखी लाल मिर्च: 2 नग धनिया पत्ती: आवश्यकतानुसार सौंफ के बीज: 1/4 छोटा चम्मच काली मिर्च पाउडर: 1 छोटा चम्मच सौंफ के बीज पाउडर: 1/4 छोटा चम्मच विवरण :- मशरूम को धोकर छोटे टुकड़ों में काट लें। एक कड़ाही में तेल गरम करें, उसमें सौंफ के बीज डालें, उसके बाद प्याज, अदरक, लहसुन का पेस्ट और दो सूखी लाल मिर्च डालें। प्याज के हल्के भूरे होने तक भूनें। लाल मिर्च पाउडर, हल्दी और धनिया पाउडर डालें। दो मिनट तक भूनें। कटे और साफ किए हुए मशरूम को नमक के साथ डालें। 3 से 4 मिनट तक भूनें। थोड़ा पानी डालें, ढक दें और 5 से 6 मिनट तक पकाएँ, ध्यान रखें कि यह कड़ाही में चिपके नहीं। काली मिर्च पाउडर और सौंफ पाउडर डालें। इसे अच्छे से मिलाएँ और 1-2 मिनट तक पकाएँ। अंत में, धनिया पत्ती से गार्निश करें और चावल या रोटी के साथ परोसें।

Comments