Recipe of Aloo Methi(आलू मैथी नुस्खा)

Ingredients:-- 1. mustard oil or vegetable oil 2. cumin seeds 3. 2 small size chopped onion 4. 2 chopped chillies and 2 cloves of garlic 5. 1/2 of chilli powder and 1/3 of turmeric powder in little amount of water 6. 1tp coriander powder 7. 6 small size chopped boiled potato 8. 2 cup methi leaves (Fenugreek leaves) Details:-- 1. heat the oil on high flame in a pan 2. add cumin seeds and stir well 3. add chopped onion and green chilli 4. add red chilli and turmeric powder water 5. add garlic 6. add coriander powder stir well 7. add water if required 8. add potato and Fenugreek leaves and add salt as per your taste, mix well 9. keep heating for 5 to 10 min (cover lid)
सामग्री:- - 1. सरसों का तेल या वनस्पति तेल 2. जीरा 3. 2 छोटे आकार के कटे हुए प्याज 4. 2 कटी हुई मिर्च और 2 लहसुन की कलियाँ 5. 1/2 मिर्च पाउडर और 1/3 हल्दी पाउडर थोड़े से पानी में 6. 1 चम्मच धनिया पाउडर 7. 6 छोटे आकार के कटे हुए उबले आलू 8. 2 कप मेथी के पत्ते (मेथी के पत्ते) विवरण 1. एक पैन में तेज़ आँच पर तेल गरम करें 2. जीरा डालें और अच्छी तरह मिलाएँ 3. कटा हुआ प्याज़ और हरी मिर्च डालें 4. लाल मिर्च और हल्दी पाउडर वाला पानी डालें 5. लहसुन डालें 6. धनिया पाउडर डालें और अच्छी तरह मिलाएँ 7. ज़रूरत पड़ने पर पानी डालें 8. आलू और मेथी के पत्ते डालें और अपने स्वादानुसार नमक डालें, अच्छी तरह मिलाएँ 9. 5 से 10 मिनट तक गरम करते रहें (ढक्कन ढक दें)

Comments